Levering 1-3 hverdage - Gratis fragt ved køb over 699 kr. - Personlig vejledning

Hvilken hudtype har jeg?

ph formula

Hudtyper

Der findes flere forskellige hudtyper, og dertil flere forskellige hudtilstande af de enkelte hudtyper. 

Jeg har lavet en kort guide, så du kan blive klogere på hvilken hudtype du har, og hvad der kendetegner de forskellige hudtyper. Forhåbentlig kan det hjælpe dig med finde dit udgangspunkt - og derfra hjælpe dig med at vælge den rigtige ansigtspleje.

De forskellige hudtyper, helt kort fortalt 

 

Tør hud //

En tør hud kendetegnes ved at have meget fine/usynlige porer, det vil medfører en meget lille talgproduktion. Derfor har den hudtype svært ved at opretholde en sund hudbarriere, som er intakt. Det kan lede til en stram fornemmelse, give en ru overflade, og skallende områder og når hudbarrieren ikke er intakt, så kan huden heller ikke opretholde en god fugt balance, og det kan fører til milier (små hvide hårde knopper) og linjer og rynker. 
Den mangler altså både fugt, men især fedt. 

 

Normal hud // 

En normal hud er uproblematisk og velafbalanceret. Den føles smidig og føles hverken stram/tør, eller fedtende. Porer størrelsen er hverken helt usynelige, men heller ikke forstørret, de er af helt almindelig størrelse og til den mindre side

En normal hudtype er ikke ensbetydende med at det er den hudtype, der er mest normal. Tværimod, så er det begrænset hvor mange der har en normal hudtype.

 

Moden hud //

I takt med at man bliver ældre ændre hudens sig. Man vil opleve at huden mister sin fylde, fasthed og at fugtindholdet daler. I takt med det, vil rynker/linjer, pigmentering og karsprægninger komme op til overfladen.
Huden kan også få en grov struktur og have forstørret porer, som ikke er "aktive", og derfor kan huden stadig have tendens til tørhed.

 

Sensitiv hud //

En sensitiv hud kendetegnes ved at have udvidet kapillærer, irritation, være blussende, eller at have generel rødme. Huden kan være reaktiv på stress, varme/kulde, madvarer og produkter. Hudtilstande som eksem og rosacea hører ind under kategorien, sensitiv hud. 

 

Fedtet hud // 

En fedtet hud kendetegnes ved at have store porer og kan have en skinnende hudoverflade.

Men det skal du ikke være ked af, fordi det holder rynker og linjer af vejen.  En fedtet hud har nemlig en intakt barrier, som beskytter huden imod dehydrering og det hjælper med at holde den spændstig og fyldig. 

En fedtet hud vil mere disponeret for at få bumser og have tilstoppet porer, fordi der er tendens til en overproduktion af talg, som hurtigere ophobes i porerne sammen med døde hudceller, snavs og forurening.
Men bumser kan opstå af forskellige årsager - og hos alle hudtyper.

 

MEN, De fleste er en kombination af flere hudtyper. Den kombination jeg ofte møder i klinikken er, tør eller normal hud på kinderne, men fedtet T-zone (næse, hage, pande), hvor huden helt naturligt har større porer og mere talgproduktion. Det kan også være kun panden eller kun næsen, som fedter. I sådan et tilfælde vil man snakke om en kombineret hud. 

Sensitiv hud ses ofte i kombination med tør hud.
Moden hud ses ofte i kombinationen med tør hud.

 

Ønsker du en mere personlig analyse af din hud, anbefaler jeg altid at se en kosmetolog, som kan kigge nærmere på din hud under sin lup.

Kh Louise Scheel <3