Silkens fordele

Silkens fordele

Silkens utallige fordele

Temperaturregulerende – køligt om sommeren

Mulberry silke er en sand fryd - uanset om du bruger det som sengetøj, pudebetræk eller nattøj. Mange mennesker er ikke klar over, at silke er åndbart og kan regulere temperaturen på en forbløffende måde. I korte træk betyder det, at silke vil holde dig kølig og behagelig i de varme sommermåneder og varm og hyggelig i vinterperioden. Silke er også fantastisk til at holde fugten væk fra sveden takket være dens åndbare funktion, hvilket sikrer en god nats søvn. Du bør helt sikkert prøve silke og nyde dens fantastiske egenskaber.

 

Et allergivenligt materiale - Silke

Silke er ofte kendt som et luksuriøst materiale, men det er også anbefalet til personer med allergi eller følsom hud. Ægte silke er fremstillet af trådene fra morbærtræer, som sommerfuglene holder til i. Sommerfuglen spinner op til 3.500 meter tråd for at lave deres puppe, som senere bliver brugt til at fremstille silken. Silkefibrene indeholder naturlige antiallergiske egenskaber, hvoraf en af dem hedder sericin. Sericin har den fordel, at det kan afvise støvmider, som ofte forårsager allergisk irritation. Derudover indeholder silken mere end 18 forskellige typer aminosyrer, som kan bekæmpe skimmel og andre allergiske stoffer, der ofte findes i soveværelset. Silken er et fantastisk materiale til at forbedre nattesøvnen og reducere allergiske reaktioner.

 

Sundt for huden

Flere undersøgelser har påvist, at silke har gavnlige virkninger på huden. Silke har en evne til at holde huden hydreret, da det glatte stof ikke absorberer fugt fra huden i samme grad som andre materialer. Hvis du har tør hud eller psoriasis, vil du få særlig gavn af at benytte et sæt silkesengetøj.

 

Ægte silke er brandhæmmende 

Er du klar over, at ægte silkestof er i stand til at modstå ild? Silken er nemlig brandhæmmende, hvilket betyder, at den ikke vil antænde, hvis der kommer en gnist eller glød på stoffet. I stedet vil silken smelte, men ikke udvikle ild. Dette skyldes de naturlige fibre, som findes i silkestoffet.

 

Det blødeste materiale

Når du først har mærket ægte silke, er du ikke i tvivl om den luksuriøse kvalitet. Silkestoffet er let som et fjer og man kan undres over, at der er så meget stof-meter i så let et materiale. Den bløde følelse kommer af den glatte og fine overflade, som er et resultat af den helt tætte silke overflade.

 

Silkeblødt betyder ikke, at det er silke

Du har sikkert set reklamer, hvor ordene ”silkeblødt stof” indgår. Her er der dog ofte ikke tale om silke, men et blandingsprodukt af eksempelvis polyester. Ægte mulberry silke kan ikke og skal aldrig sammenlignes med syntetiske fibre, såsom polyester eller andre kunstfremstillede stoffer. Du vil aldrig opnå de samme egenskaber med kunstfremstillede tekstiler, som du vil med naturlige fibre, som du finder i ægte silke.

 

Silke er miljøvenligt

Silke er et zero-waste produkt. Det betyder, at alle bi-produkter genbruges i andre produkter som eksempelvis fyld til dyner og puder.